Categorie
NEWS SCULPTURE SYMPOSIUM

9th International Sculpture Symposium Korça Park 2018

Simpoziumit i 9-të Ndërkombëtar i  Skulpturës “Korça Park” 2018 Për të nëntën herë, qyteti i Korçës, mirëpriti simpoziumin “Skulptura e Parkut”, e kthyer tashmë në një traditë e bukur që i dhuron qytetit veprat e artit të krijuara nga artistët e ftuar. Punimet e 6 artistëve ju shtuan Galerisë Natyrore të Skulpturave në park, duke e pasuruar fondin e saj  […]

Categorie
NEWS

Pavilion of Albania “HAPËSIRA ZERO SPACE” Arsenale, Venice, Italy 2018

  The Albanian Pavilion opens its comfortable doors, full of colours, sounds, scents and shades of Tirana, in the 16th International Biennale of Architecture! Tirana’s “ZeroSpace”, where cosmos and chaos are fused with no predetermined contact point, is presented in this installation through a sensorial experience created by composing elements that aim to include all […]

Categorie
NEWS SCULPTURE SYMPOSIUM

Pavilion Days In Korça: First International Architecture Symposium In Albania 2017

The 8th symposium of sculpture in Korça, held annually, brought forth a Symposium of Architecture – the first of its kind in Albania. Pavilion Days in Korca 2017 is the first Architectural Symposium in Albania, bringing together architects and sculptors for a unique artistic product. This symposium helps the city of Korça in building a new and […]

Categorie
NEWS PAINTING

SALLONI I VJESHTES 2017 – Shkoder (Albania)

SALLONI I VJESHTES 2017 – Shkoder (Albania) Në Galerinë e Arteve të Shkodrës u përurua ekspozita tradicionale e artit pamor “Salloni i vjeshtës”2017, edicioni i 11-të. Ky aktivitet u kuruar nga Sidi Kanani dhe Suzana Varvarica Kuka dhe është pjesë e programit të eventeve të Bashkisë së Shkodrës kushtuar Festës Kombëtare të Pavarësisë. Në këtë […]

Categorie
NEWS SCULPTURE SYMPOSIUM

Simpoziumi Internazional i Arkitekturës dhe i Skulptures, Korçë 10-22 Korrik 2017

Simpoziumi Internazional i Skulpturës dhe Arkitekturës , ditët e Pavilionit të Korçës , Shqiperi 2017   Falë suksesit ndërkombëtar të viteve të kaluara, qyteti i Korçës fton Simpoziumit e 8 Ndërkombëtar të Skulpturës së Parkut, në një Edizion special  dedikuar Artistëve nga Azia e largët , 5 skulptor nga: Japonia, Korea e Jugut, Kina dhe Taiwani do jenë personazhet […]